Friends network meeting ‘Circulaire gebiedsontwikkeling’

 

Donderdag 19 september organiseren wij een friends network meeting met als thema ‘Circulaire gebiedsontwikkeling’. Tijdens deze meeting kom je meer te weten over circulair ontwikkelen, hergebruik van materialen, de hiermee samenhangende vergunningen en de landelijke trends.

Gebieds- en projectontwikkelaars en overheden maken kennis met elkaars visie op het gebied van circulaire gebiedsontwikkeling. Mensen die een rol spelen bij de bouwopgave. Speciaal voor dit onderwerp zullen een aantal gastsprekers hun expertise en ervaring delen en samen de dialoog aangaan. Wil je erbij zijn? Meld je nu aan!

 

Circulaire gebiedsontwikkeling, hoe zie jij dit?

De circulaire economie draait om het slim gebruiken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop. Voor gebouwen betekent ‘circulair’ o.a. dat materialen hergebruikt worden. Het hergebruiken van grondstoffen, producten en materialen in een gesloten kringloop vraagt om een andere denk- en werkwijze in nieuwbouw, bestaande bouw en infrastructuur. Dat levert niet alleen een milieubesparing, maar ook een kostenbesparing op.

Wij zien de toekomst van circulaire gebiedsontwikkeling in Nederland als een noodzaak en een verplichting om het anders te doen en denken graag na over hoe slim om te gaan met de afvalketen. Minder tijd en materialen spenderen aan verspilling en focussen op de kennis van het recyclen en upcyclen en hoe dat te doen.

Graag horen we tijdens de meeting op 19 september hoe jij dit ziet.

 

Locatie

Je bent van harte welkom op onze nieuwe vestiging:
RPR Stakeholdermanagers, Edisonstraat 15, 2811 EM Reeuwijk
Bekijk hier de route

 

Programma

14.00 – 14.15 uur  Inloop, ontvangst en welkom
14.15 – 15.00 uur  Introductie circulaire gebiedsontwikkeling door Carl-Peter Goossen
15.00 – 15.45 uur  Casus ‘Park 070’ door Bram Kroon
15.45 – 16.30 uur  Circulair slopen door Sjors van Gorp
16.30 – 16.45 uur  Pauze
16.45 – 17.00 uur  Stakeholder strategieën binnen circulaire gebiedsontwikkeling door Ed den Outer
17.00 – 17.45 uur  Paneldiscussie en afsluiting
17.45 – 19.00 uur  Stakeholder Café – netwerkborrel

Dagvoorzitter / Gastheer: Raoul Rijntjes, RPR Stakeholdermanagers

 

Van elkaar leren om beter te worden, daar ondersteunen wij je bij!

Introductie circulaire gebiedsontwikkeling

Carl-Peter Goossen, voorzitter Vereniging DNA in de Bouw, neemt je mee in de essentie van circulariteit, waarom het belangrijk is dat deze markt zich doorontwikkeld en hoe we vorm geven aan circulaire ambities op marktniveau en binnen je eigen organisatie.

Circulaire gebiedsontwikkeling in de praktijk: ‘Park 070’

Bram Kroon, adviseur circulair bouwen en slopen bij IDDS Bouw- en Sloopmanagement, vertelt over de wijze waarop een project als ‘Park 070’ tot stand komt en tegen welke problemen je in de praktijk aan loopt. In ‘Park 070’ worden circulaire woningen ontwikkeld op de plek van het voormalige CBS-kantoor. Dit gebouw is circulair gesloopt. De nieuwe openbare ruimte wordt ingericht met elementen en materialen uit het oude CBS-kantoor.

Circulair slopen

Sjors van Gorp, operationeel directeur bij A. van Liempd Sloopbedrijven heeft een nuchtere kijk op circulaire gebiedsontwikkeling. Alle mooie ambities van overheden en ontwikkelaars, zijn die wel realistisch? Hoe zou de keten er volgens een aannemer uit moeten zien in de toekomst? En welke nieuwe spelers en verdienmodellen gaan er ontstaan?

Stakeholder strategieën binnen circulaire gebiedsontwikkeling

Ed den Outer, directeur RPR Stakeholdermanagers, adviseert over het complexe proces van circulaire gebiedsontwikkelingen. Hoe krijgen we de stakeholders binnen het speelveld in beweging? Het is zaak om inzicht te krijgen in de belangen en risico’s om zo strategische keuzes te kunnen maken.

Conclusies paneldiscussie, resultaat bespreken en napraten

Raoul Rijntjes, directeur RPR Stakeholdermanagers, geeft je slof tot nadenken naar aanleiding van de friends network meeting. Wat zijn de gedeelde ervaringen, welke lessen zijn op te maken en hoe ziet de toekomst eruit?

Aanmelden

Deze meeting is kosteloos. Lijkt het je interessant? Klik dan op de aanmeldbutton hieronder en geef aan waarom jij erbij wil zijn.

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over stakeholdermanagement, onze aanpak, praktijkvoorbeelden en de meerwaarde voor jouw organisatie? Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug. Het zal je niet tegenvallen!

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098