Illegaal verkregen vermogen wordt vaak geïnvesteerd in legaal vastgoed en verenigingen. De vermenging van onder- en bovenwereld neemt meer en meer toe en wordt steeds zorgwekkender. Hoe bewaak je als openbaar bestuur de veiligheid en integriteit in je gemeente? Hoe hoog staat ondermijnen eigenlijk in uw gemeente op de agenda?

We lezen allemaal dat niet alle gemeenten dezelfde urgentie voelen om de ondermijningsproblematiek aan te pakken. Er is momenteel geen eenduidige aanpak van ondermijning bij de lokale overheid. De overheid is gefragmenteerd en zij boksen op tegen goed georganiseerd, telkens van strategie veranderende criminelen. Is het niet tijd dat de gemeenten, belastingdienst, politie en overige gerelateerde instanties gaan samenwerken? Maar hoe krijg je snel al hun belangen op één lijn? Het zijn compleet verschillende organisaties met verschillende belangen en bevoegdheden.

Met de voor RPR Stakeholdermanagers gebruikelijke strategische visionaire blik en gebruikmakend van de stakeholdermethode, zou je snel regionale samenwerking kunnen realiseren.

Geef de criminelen geen kans om makkelijk uit te wijken naar de buurgemeente waar de aanpak misschien minder streng is… of vice versa. Sla de handen nu in elkaar. Wilt u weten wat de meerwaarde van RPR stakeholdermanagers kan zijn? Neem vandaag nog contact op!

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098