Bij RPR denken we graag net even wat anders. Dus ook het sollicitatieproces om bij ons te komen werken ziet er net even wat anders uit dan normaal. In onze projecten denken we vanuit de persoonlijke drijfveren van de betrokken stakeholders. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de RPR Stakeholdermanagement methode, waarbij we een gebiedsontwikkelingsproces in beweging zetten door de betrokkenen te triggeren op hun persoonlijke drijfveren. Dus geen directieve sturing, maar beweging vanuit draagvlak en het geven van energie.

Maar hoe zien we nu dit gedachtegoed terug in het sollicitatieproces bij RPR Stakeholdermanagers?Iedereen leert als kind in de Donald Duck dat een ezel gaat lopen als je aan een hengel er een wortel voorhoudt…. een simpele waarheid die wij toepassen in de manier waarop wij gebiedsontwikkelingen voor klanten procesmatig aansturen. Verplaats je in de ander en trigger diegene op zijn of haar persoonlijke drijfveren. Dit doen we ook bij het werven van nieuwe collega’s.

Als voorbeeld neem ik de actuele doorontwikkeling en uitbreiding van de activiteiten en dienstverlening van RPR Stakeholdermanagers binnen de publieke gebiedsontwikkeling. Momenteel hebben we een Team X campagne lopen waarin we niet een individuele nieuwe medewerker van RPR zoeken, maar een geheel kwartiermakers-team. Als je als ervaren professional met een huidige vaste goede baan zou willen gaan switchen dan zoek je meer dan een vacature op een vacaturebank. Dan wil je, voordat je van baan wisselt, zelf je nabije collega’s uitzoeken en een goed gevoel hebben bij de energie die je krijgt van je toekomstige team. Dan wil je vrijheid in je baan ervaren, een groot stuk zelfverantwoordelijkheid en invloed op de koers van het bedrijf hebben.

Op basis hiervan loopt er nu de Team X campagne bij RPR. Een uniek selectieproces waarbij potentiële nieuwe werknemers middels Lego® Serious Play® zichzelf kunnen laten zien om daarna middels onderlinge speeddates het ideale team samen te stellen. De juiste samenstelling van ondernemersmentaliteit, ervaring, kennis en professionaliteit én op het erkennen en waarderen van elkaars drijfveren. De toekomstige Team X-collega’s krijgen dus niet alleen positieve energie van het procesmatig aansturen van gebiedsontwikkelingen, juist ook van elkaar én van het prikkelende en eigenzinnige DNA van RPR.

Het solliciteren zou niet meer moeten zijn wat het was. Het zou een vrijblijvende verkenning moeten zijn van de werkomgeving en de collega’s waar je een groot gedeelte van de werkdag mee op gaat trekken. Werk moet een hobby zijn waar je energie van krijgt. En dit begint met de manier waarop je de keuze maakt voor een baan. RPR Stakeholdermanagers neemt hierin het voortouw door een uniek zelfselectie proces te introduceren.

Meer weten over Team X? Kijk dan op www.rpr.nl/team-x!

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

Directeur

06-41 189 098