Vorige maand is onze nieuwe collega Tim van Berne met veel enthousiasme aan de slag gegaan bij het Expansieteam van RPR, in de rol van communicatie- en relatiemanager. Tim is een creatieve, gedreven professional met ruim zeven jaar ervaring bij zowel commerciële als non-profit organisaties. Naast zijn werkzaamheden op het gebied van communicatie en relatiemanagement, zal Tim zich de komende tijd bezighouden met Werving & Selectie voor de verschillende vacatures die open staan bij RPR.

Vanuit mijn vakgebied – interculturele communicatie – neem ik mee hoe belangrijk het is om goed te luisteren om groepen mensen met elkaar te verbinden en om te letten op de overeenkomsten in plaats van de verschillen tussen deze groepen. Hoe verschillend mensen en hun drijfveren of belangen ook zijn, er is altijd iets wat ze bindt.

 

In die onderlinge verbinding ligt ook de sleutel voor de opgaven waar we in Nederland voor staan. Of het nu de woningbouw, de natuur, de energietransitie of de landbouw is, als we op ons eigen eiland blijven zitten en alleen opkomen voor onze eigen belangen, zullen we nooit komen tot structurele oplossingen.

Tim krijgt er energie van om de doelstellingen en ambities van een organisatie te vertalen naar een goed afgestemde communicatiestrategie en van daaruit middels creatieve, ‘eigenzinvolle’ campagnes en projecten toe te werken naar concrete resultaten. Hierbij is verbinding de sleutel: door goed te luisteren, brengt Tim verschillende ideeën samen. Als kernwaarde neemt hij mee dat hij ‘vooruitprikkelend’ te werk gaat, oftewel continu op zoek naar manieren om processen te vernieuwen en te verbeteren.

Tot slot is Tim inzetbaar om enkele dagen per week vanuit zijn expertise meerwaarde te bieden bij communicatievraagstukken in het ruimtelijke domein.

Dus ben je voor jouw project op zoek naar ondersteuning op dat gebied? Neem dan vooral contact met ons op.