Claire Daniels

consultant – programma management

“Complexe vraagstukken hebben soms hele simpele antwoorden. Voor alle overige vraagstukken is er vast een creatieve, logische, leuke, oplossing. We moeten er alleen even naar zoeken.”

Binnenkomen in een gespreid bedje, dat past niet zo bij mij. Ik hou mij dan ook bezig met programma’s die nieuw zijn (de pilots), waar grote complexe vraagstukken liggen of waarbij de organisatie door de bomen het bos niet meer ziet. Het werken met en aan onzekerheden is dan ook iets waar ik mij prettig bij voel. Zo kom je deze programma’s binnen duurzaamheid, de omgevingswet en veranderingstrajecten tegen.

Wanneer ik aan de slag ga met zo’n programma, dan ga ik voor de proactieve aanpak. Als team gaan we binnen een organisatie immers een goed programma opzetten. Mijn toegevoegde waarde hierbij is dat ik alle stakeholders goed kan inventariseren en daarna goed naar ze kan luisteren. Daardoor kan ik een gedragen programma neerzetten, met zo veel mogelijk medewerking van alle mensen intern en extern. Ik zal daarbij met veel creativiteit en humor aan de slag gaan, maar zal uiteindelijk wel een logische koers uitzetten wat bij die organisatie past.

Dat typeert mij ook in mijn privéleven. Ik geniet van nieuwe dingen uitproberen en ontdekken. Ik zal dan ook snel op de fiets stappen en er gewoon op uit trekken. Ik geniet ervan om een escape room op te lossen (met die creativiteit in het oplossen van de puzzels), doe graag aan reizen en ik geniet er ook ontzettend van om gezellig bij mijn familie te zijn. Met enthousiasme, nieuwsgierigheid en de juiste mensen om mij heen geniet ik.

 

 

Claire Daniels

consultant - programma manager

06 – 298 898 24