Raoul Rijntjes

directeur – optimalisatie bedrijfsprocessen

“Ik vind het leuk om in de diversiteit van belangen het ‘schaakspel’ tot een goed einde te brengen.”

Als directeur en grootaandeelhouder van RPR, stuur ik de organisatie aan en creëer beweging. Met een out-of-the-box-mentaliteit probeer ik altijd in problemen weer kansen te zien. Ik ben gespecialiseerd in het snel doorgronden van de betrokken stakeholders en hun krachtenspel in een organisatie. Door empathisch vermogen echt verbinding kunnen maken met de mens achter de functie en hierdoor vertrouwen en betrokkenheid creërend. Hierdoor ontstaat er enthousiasme en draagvlak over de aan te gane verandering vanuit het team zelf en ben ik uiteindelijk weer misbaar.

Binnen een bestaande organisatie ben ik in staat op een zakelijke, proactieve manier processen aan te sturen en vlot te trekken. Het speelveld binnen een (project)organisatie ligt altijd in de context van bestuurlijke wensen, persoonlijke belangen en drijfveren, (externe) deadlines en omgevingsprocessen. Daarbij vind ik het leuk om in deze diversiteit van belangen het ‘schaakspel’ tot een goed einde te brengen. Dat doe ik door praktische oplossingen te bieden met een actieve ‘doe’-houding en snelheid te houden door zaken duidelijk aan te pakken.

Ook in het privéleven is passioneel dingen doen mijn grootste drijfveer. Wonend aan de Lek in de Krimpenerwaard, weet ik de rust en ruimte te waarderen. Ik vind het prettig om te genieten van de rust en de natuur, daarin lekker bezig te zijn en dan vanzelf onthaast te worden. Vaak duizend plannen hebbend om te gaan doen en altijd zoekend naar de balans tussen energie krijgen uit zowel het zakelijke leven, het “buitenleven” als het leven met mijn twee kinderen. Naast dingen doen in de rust en de ruimte van mijn woonomgeving sport ik ook graag; sportklimmen, alpinisme en beachvolleybal. In de zomer met wat touwen en bijltjes over de gletsjers naar de hoogste toppen van de Alpen en  beachvolleybal trainingen/competitie op de Nederlandse stranden. In de winter indoor trainen en de barre koude trotseren op het platteland in de Krimpenerwaard. Passie en gedrevenheid.

Raoul Rijntjes

Directeur - optimalisatie bedrijfsprocessen

06 – 411 890 98