Vastgoedontwikkeling Centrumplan

Opdrachtgever: gemeente Waddinxveen

Probleem

De gemeente Waddinxveen stond voor een enorme herstructurering van de binnenstad. Dit betrof de realisering van een nieuw centrumplan, waaronder de bouw van een nieuw winkelcentrum, parkeergarage en 300 woningen. Daarvoor was het nodig de aanwezige sportvelden te verplaatsen. Het betrof een politiek zeer gevoelig project met een zeer groot financieel afbreukrisico. De afdeling Projecten/Openbare Ruimte had niet de vereiste capaciteit om een dergelijk complex aan te sturen.

Aanpak

RPR leverde een senior projectmanager die als een spin in het web aan de slag ging om de vele stakeholders met hun eigen belangen in beweging te krijgen en in beweging te houden tijdens realisatie en oplevering van het enorme project. De projectmanager leidde tevens de uitvoering van het afgesloten ‘design & construct’ contract tussen gemeente en aannemer. Dit omvatte de logistieke afstemming met de planvorming van het vastgoed en het technisch, financieel en contractueel monitoren. Een andere taak van RPR was het managen van het vastgoedcontract, ondersteuning geven aan de onderhandelingen over juridische contractuele zaken en het aansturen van het opstellen van het bestemmingsplan en de bouwvoorbereiding/planvorming.

Resultaat

De sportvelden werden verplaatst, de contractvorming met de ontwikkelaar kon naar ieders tevredenheid worden afgerond en de realisatie van het Centrumplan werd gestart. Inmiddels is het hele project opgeleverd.

Meer informatie

Heeft jouw organisatie niet de capaciteit om een complex en politiek gevoelig project efficiënt aan te sturen? Wij kunnen jou ook helpen. Samen zorgen we voor een goede oplossing.

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug.

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098