Beheerplannen openbare ruimte

opdrachtgever: gemeente Waddinxveen

Probleem

De Raad van de gemeente Waddinxveen zag zich genoodzaakt te bezuinigen op het beheer van de Openbare Ruimte. Het ontbrak echter aan inzicht over de financiële gevolgen van een wijziging van beeldkwaliteit. Daarnaast had de gemeente behoefte aan één integraal beheerpakket voor de verschillende beheerdisciplines. De wens was om snel te kunnen schakelen met de Raad over inzicht in beheerkosten gekoppeld aan een gekozen beeldkwaliteit. Op basis van dit inzicht kunnen jaarbegrotingen en budgetten aangevraagd en verantwoord worden. Er lag een hoge politieke druk op dit project.

Aanpak

RPR zorgde voor het onderliggende procesmanagement om binnen 9 maanden te komen tot een set integrale beheerplannen Openbare Ruimte. Dit moest van de Raad leiden tot een structurele bezuiniging van een paar ton. De voorgestelde beheerplannen hadden allemaal dezelfde doorlooptijd. Daartoe werd een aanbesteding gemaakt voor zowel het actualiseren van de beheerplannen als het selecteren van nieuwe beheersoftware. Op basis hiervan kreeg de Raad een helder advies over de verschillende mogelijke beheerniveaus met de bijbehorende mogelijke besparingen.

Resultaat

De diverse stakeholders varieerden van Raadsleden en ICT-medewerkers tot ingehuurde ingenieursbureaus. Deze werden door RPR allemaal bij het proces betrokken, waarna een gedegen managementrapportage werd verzorgd voor het afdelingshoofd en het bestuur. Dit leidde tot een positief raadsbesluit over een wenselijk beheerniveau en de bijbehorende kosten.

Meer informatie

Is jouw organisatie aan het veranderen maar dreigt de boel vast te lopen? Wij kunnen jou ook helpen. Samen zorgen we voor een goede oplossing.

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug.

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098