Juridisch conflict eigendomsgrenzen

opdrachtgever: gemeente Schagen

Probleem

Bij een woningbouwproject in de gemeente Schagen was een juridisch conflict ontstaan met een bewoner over eigendomsgrenzen. Een bouwlocatie bleek gedeeltelijk op privégrond te liggen. Dit leidde tot een geschil tussen de ontwikkelaar en de gemeente.

Aanpak

RPR werd gevraagd om de gemeentelijke projectleider tijdelijk te ondersteunen bij het zoeken naar een oplossing waar de verschillende partijen zich in konden vinden, zonder te verzanden in juridische discussies. Daartoe ging RPR om de tafel met de betrokken interne en externe stakeholders, teneinde op basis van gemeenschappelijke belangen en vertrouwen te komen tot een goede oplossing.

Resultaat

De bemiddeling van RPR leidde ertoe dat een kadastrale fout van de gemeente uit het verleden werd rechtgezet, waardoor gronden konden worden overgedragen aan de gemeente. Hierdoor kon het geschil met de ontwikkelaar worden opgelost en kwam het bouwproces weer in beweging. RPR kon zich daarop terugtrekken, zodat de projectleider van de gemeente het project weer volledig kon overnemen.

Meer informatie

Zo veel verschillende belangen als er stakeholders zijn? Dan komt RPR goed tot zijn recht! Alle neuzen dezelfde kant op voor een resultaat waar iedereen achter staat. Dat gaat niet vanzelf, maar met geduld en veerkracht. Of vanuit de mens-mens relatie bouwen – zo noem ik dat wel eens. Hoe wij dat doen?

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug. Het zal je niet tegenvallen!

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098