Nieuwbouw Park Zwanenberg, Oss

opdrachtgever: AM

Probleem

Het nieuwbouwproject Park Zwanenberg had te kampen met verschillende problemen. Het bouwteam functioneerde niet optimaal, doordat stakeholders het moeilijk met elkaar eens konden worden. Verwarring en stagnatie waren het gevolg.

Daarnaast was er een probleem ontstaan met omwonenden over de afwerking van de rand van het gebied. Nieuwe ontwerpen met een forse impact op deze afwerking werden niet voldoende gecommuniceerd, wat leidde tot boze reacties.

Aanpak

RPR Stakeholdermanagers stelde vast dat een ervaren projectmanager de partijen weer kon laten samenwerken, en kon zorgen voor een duidelijke structuur. Vastgelopen discussies kwamen weer in beweging door duidelijkheid te scheppen en prioriteiten te stellen. RPR stuurde aan op begrip voor elkaars verantwoordelijkheden. Daarnaast lieten we de partijen meedenken over mogelijke oplossingen. Zo kwam er weer verbinding tussen de verschillende stakeholders en kon er resultaatgericht gewerkt worden. Het ging weer om vragen als ‘wie doet wat wanneer’ en ‘welke zaken overlappen en hoe lossen we dat samen op?’.

De omwonenden kregen een nieuw voorstel dat was gebaseerd op gezamenlijke belangen. Maar eerst werd erkend dat het bouwteam tegenover hen niet op de goede weg zat. Dat haalde de spanning uit de lucht en zorgde ervoor dat we het probleem samen konden aanpakken. 

Resultaat

De belangrijkste deadlines voor het nieuwbouwproject zijn gehaald. Bovendien hebben de gesprekken en de hernieuwde samenwerking geleid tot een goede basis voor de verdere samenwerking met alle betrokken stakeholders. Om dit te waarborgen is RPR nog steeds nauw betrokken bij het project.

De afwerking van de rand is praktisch opgelost met een nieuwe haag waar iedereen tevreden over is. Wel waren er wat verbaasde bewoners die zich afvroegen waarom het niet meteen zo simpel was opgelost.

“Met RPR haalden we verbinding aan boord; alle kikkers in de kruiwagen en op naar de verkoop!”

Wilko de Kruif
Vastgoedontwikkelaar AM Zuidwest

Opdrachtgever over RPR

“RPR is een open, professioneel en transparant bedrijf die een probleemstelling vanuit meerdere invalshoeken aanvliegt, en met veel oog voor de mens, waardoor een evenwichtige en duurzame oplossing tot stand komt.”

Patrick Werther

Brabantwonen

Meer informatie

Heb jij alle kikkers nog in de kruiwagen? Als je al begrijpt wat ik daarmee bedoel, stel ik voor dat we eens een goede kop koffie met elkaar drinken. Want je moet weer vooruit kunnen en durven kijken. Maar vooral ook durven doen!

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug.

Ed den Outer

Ed den Outer

Stakeholdermanager / managing partner

06-22 812 737