Optimalisering en modernisering werkprocessen

Opdrachtgever: Technisch Bureau Krimpenerwaard

Probleem

Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard verzorgt de aansturing en uitvoering van alle beheer, renovatie en nieuwbouwprojecten in de Openbare Ruimte van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Het Technisch Bureau is bezig met een optimalisatieslag op het gebied van efficiëntie en dienstverlening. Het gaat met name om het optimaliseren en moderniseren van de werkprocessen rondom het uitvoeren van projecten. Momenteel heeft het Bureau het imago van een traditionele organisatie met weinig uitstraling. De betrokken wethouders hebben de wens om van het Bureau een dienstverlenende, professionele organisatie te maken die vertrouwen uitstraalt.

Aanpak

RPR is gevraagd om in het krachtenspel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer de (inhoudelijke) strateeg te zijn die voor verbinding gaat zorgen, met als doel te zorgen voor een prettige manier van samenwerken en een duidelijke rolverdeling. Zodoende kan het Technisch Bureau in de toekomst naar buiten treden met een passende fte-invulling en verwachtingspatroon wat betreft de diensten die de organisatie kan leveren.

Resultaat

RPR is in overleg met alle betrokken stakeholders om de nieuwe visie van de organisatie verder te ontwikkelen. Hierin moet ook helder worden wat de rolverdeling is en welke taken het Technisch Bureau kan verzorgen. RPR richt zich hierbij op het creëren van voldoende draagvlak bij de diverse stakeholders om tot een duurzame oplossing te komen, waarna RPR zich kan terugtrekken uit de vernieuwde organisatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over stakeholdermanagement, onze aanpak, praktijkvoorbeelden en de meerwaarde voor jouw organisatie?

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug. Het zal je niet tegenvallen!

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098