Realisatie natuurspeelplaats en evenemententerrein

opdrachtgever: gemeente Maassluis

Probleem

De realisatie van projecten zoals een nieuw evenemententerrein en een natuurspeelplaats vindt doorgaans plaats in een speelveld met verschillende politieke gevoeligheden, zoals opleverdatum, budget en uitstraling. Het ontbrak de gemeente aan specialistische kennis over dergelijke projecten. RPR Stakeholdermanagers werd gevraagd om de realisatie in goede banen te leiden.

Aanpak

Een ervaren projectleider/directievoerder van RPR die weet welke gevoeligheden een rol spelen, was in staat om direct te schakelen met de verschillende betrokken stakeholders, van de wethouder tot de medewerkers op de werkvloer. Zodoende kon hij duidelijke afspraken maken met uitvoerende partijen en belanghebbenden. Hierbij werd strak gestuurd op belangrijke aspecten zoals tijd en geld. De focus lag daarnaast op het ‘masseren’ van de betrokken partijen, zodat mensen en processen in beweging bleven en resultaat geboekt kon worden met aandacht voor de belangen van alle betrokken stakeholders.

Resultaat

Beide projecten zijn op tijd en binnen budget opgeleverd. Vanuit de afdeling Openbaar Gebied kwam een aantal aanvullende vragen. Ook die zijn met behulp van goed stakeholdermanagement naar ieders tevredenheid opgelost.

Meer informatie

Net even anders laveren tussen diverse belangen. In balans, met respect en in ieders belang zorgen voor resultaat. Heb je behoefte aan iemand die dat kan?

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug. Het zal je niet tegenvallen!

Edwin Zeeman

Edwin Zeeman

Stakeholdermanager

06-12 977 925