Onze aanpak

Stakeholdermanagement volgens RPR

Gedrag veranderen

Onze aanpak is gericht op gedrag en gedragsverandering. Want dat is vaak de kern van het probleem. Dit doen we door beweging te creëren en door verbinding te zoeken tussen mensen. Die aanpak noemen we stakeholdermanagement. Dat begint met goed luisteren en goed kijken. Luisteren om mensen goed te begrijpen en erachter te komen wat eigenlijk het probleem is. Kijken om inzichtelijk te maken welke mensen je mee moet krijgen, en hoe je die mensen in beweging krijgt.

Belangen en drijfveren vormen de basis

In onze visie begint stakeholdermanagement bij het vaststellen van belangen en drijfveren van de betrokken personen. Pas wanneer je die weet, kan je verbinding leggen en oplossingen zoeken. Met oprechte interesse en respect voor de mens in de organisatie.

Samenwerking staat daarbij voorop. Want jouw problemen kunnen wij alleen samen met jou oplossen. Zakelijk sturen wij op resultaat. Maar de sociale factor verliezen wij niet uit het oog. Omdat je processen en organisaties alleen in beweging kan zetten door het gedrag van mensen te veranderen. Mensen komen in actie wanneer je sociaal verbinding maakt.

Meerwaarde creëren voor de organisatie

RPR Stakeholdermanagers vormt die verbinding tussen de stakeholders, en zorgt ervoor dat alle betrokkenen samen in beweging komen en dezelfde richting uitgaan. Zodat taken en opdrachten uitgevoerd worden, projecten gerealiseerd, doelen bereikt  en veranderingen doorgevoerd worden.

Het resultaat is een sterkere organisatie die in de toekomst meer dingen eenvoudiger voor elkaar krijgt. Zo helpen wij niet alleen om jouw problemen op te lossen, maar creëren we tevens meerwaarde voor de organisatie.

Onszelf overbodig maken

Voor de duidelijkheid: wij helpen jou om zelf met oplossingen te komen waar de organisatie achter staat, zodat je ons daarna niet meer nodig hebt. Wij maken onszelf het liefst overbodig. Zo kunnen we met goed stakeholdermanagement meer bedrijven, overheden en instellingen aansturen om zichzelf te helpen.

Webinar Stakeholdermanagement methode

Benieuwd hoe wij het krachtenveld in kaart brengen met onze stakeholdermanagement methode? Doe dan mee met het webinar! Dit webinar is kosteloos en duurt ongeveer 30 minuten. Je vragen kun je direct online stellen. Meld je aan, dan ontvang je van ons bericht over het eerstvolgende webinar.

Wij sturen je ook graag een pdf toe van de RPR Stakeholdermanagement methode.

Meer informatie

Wil je meer weten over stakeholdermanagement, onze aanpak, praktijkvoorbeelden en de meerwaarde voor jouw organisatie?

Vul je naam en telefoonnummer in, dan bellen we jou terug.

Formulier Aanpak

Raoul Rijntjes

Raoul Rijntjes

directeur

06- 41 189 098